Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΚΥΡΙΛΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ!


Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης στο λεξικό του, ως πρώτη ερμηνεία στο λήμμα «αναρχία», αναφέρει την: «~ κατάσταση που προκύπτει από έλλειψη κανόνων, θεσμών και συνθηκών που συμβάλλουν στην ευταξία και την ιεραρχική οργάνωση». Μάλιστα, ως συνώνυμα αναφέρει τις λέξεις αταξία, ακυβερνησία και ως αντίθετα την πειθαρχία, την ευταξία, την τάξη και την οργάνωση. (βλέπε Γ. Μπαμπινιώτης, Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, σελ. 171).
Όταν λοιπόν τασσόμαστε ενάντια στην αναρχία, θα πρέπει να αναφερόμαστε σε ΟΛΟΥΣ όσους την προκαλούν, και να μη τους διαχωρίζουμε ανάλογα με τις …. ενδυματολογικές τους επιλογές! Δεν πρέπει δηλαδή, να καταδικάζουμε και να αντιδρούμε σθεναρά ΜΟΝΟ στα παιδιά που φορούν τζιν παντελόνια και κασκόλ στο πρόσωπό τους (που τις περισσότερες φορές είναι όχι για να κρυφτούν, αλλά για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα). Πρέπει να καταδικάζουμε και να αντιδρούμε σθεναρά ΚΑΙ σε όσους φορούν γραβάτες ή ράσα και με τη συμπεριφορά τους δημιουργούν αναρχία! Βεβαίως είναι καταδικαστέα η βίαιη συμπεριφορά αυτών που σπάνε και καταστρέφουν την ξένη ιδιοκτησία, έστω κι αν αυτή είναι των τραπεζών, που αποκτήθηκε με ανήθικο τρόπο. Ο Σωκράτης άλλωστε, πίνοντας το κώνειο, μας δίδαξε πως πρέπει να εφαρμόζουμε τους νόμους έστω κι αν αυτοί είναι άδικοι. Κανένας, όμως, Έλληνας φιλόσοφος δε μας αποτρέπει με τη διδασκαλία του να παλεύουμε για να αλλάξουμε τους άδικους νόμους!
Μαζί λοιπόν με την καταδίκη μας σε όσους με βίαιο τρόπο καταστρέφουν ξένες περιουσίες για να διαμαρτυρηθούν, θα πρέπει να καταδικάσουμε με το ίδιο σθένος, όσους «καθωσπρέπει κυρίους», καταπατούν με το γάντι τους νόμους, αδικούν παράφορα τους πολίτες, πλουτίζουν αναίσχυντα εκμεταλλευόμενοι την εξουσία τους, καταλύουν κάθε έννοια δικαιοσύνης και ηθικής, για να εξυπηρετήσουν τα ποταπά συμφέροντά τους.
Απευθύνομαι λοιπόν σε όσους πολίτες αγανάκτησαν – εν μέρει δικαίως – με τους διαδηλωτές, που ξέσπασαν την οργή τους στις τράπεζες, και βγήκαν στους δρόμους με καδρόνια για να βοηθήσουν τα, διατεταγμένα σε επιχειρησιακή απραξία, ΜΑΤ. Άθελά τους (ή μήπως συνειδητά;) ανασύστησαν άτυπα, τις περιβόητες ομάδες των ΤΕΑ, που δυστυχώς θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές!
Και εν πάση περιπτώσει, εφόσον νοιάζονται τόσο πολύ αυτοί οι πολίτες για την τύχη της περιουσίας τους, γιατί δεν κυνήγησαν με τα καδρόνια και τις τράπεζες, που τόσα χρόνια πίνουν το αίμα τους, κατάσχουν τις περιουσίες τους και αισχροκερδούν εις βάρος τους;
Γιατί οι τίμιοι αυτοί φορολογούμενοι πολίτες, δεν αντέδρασαν το ίδιο σθεναρά στις ανήθικες προτάσεις της εφορίας για «περαίωση», που σημαίνει κουκούλωμα των ατασθαλιών των φοροφυγάδων με αντάλλαγμα ένα μικροποσό;
Γιατί δεν κυνήγησαν με τα καδρόνια και τους πολιτικούς που τους τάζουν σε κάθε εκλογές ανάπτυξη και βοήθεια, που ποτέ όμως δεν έρχεται, ενώ αντίθετα τους επιβαρύνουν με ληστρικούς και άδικους φόρους; Γιατί δεν κυνήγησαν με τα καδρόνια τους «μπίζνεσμαν καλογέρους» και τους άπληστους μητροπολίτες, που διεκδικούν με οθωμανικά φιρμάνια τα σπίτια και τα χωράφια μας, ενώ ταυτόχρονα τους πληρώνουμε, σαν πρόβατα επί σφαγή, με τον οβολό μας, αλλά και μέσω της φορολόγησής μας;
Αυτή η επιλεκτική αγανάκτηση ορισμένων πολιτών, εναντίων μόνο των «αναρχικών» με τα τζιν και η βουβή ανοχή και υποτακτικότητα απέναντι στους εξίσου «αναρχικούς» με τις γραβάτες και τα ράσα, αν δεν προέρχεται λόγω εγκεφαλικής ανεπάρκειας (δηλαδή βλακείας), τότε αγγίζει τα όρια του μαζοχισμού και προκαλεί ερωτηματικά και υποψίες.