Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Είναι αργά για δάκρυα Κούλη...


 Με αφορμή το μαιευτήριο που υποσχεθηκε να χτισει ο Μητσοτάκης στη Μαριούπολη, μετά το τέλος του πολέμου, να θυμίσω ότι κι ο γνωστός Μαυρογιαλούρος, μαιευτήριο ειχε χτίσει!

Τι έκανε το ελληνικό κράτος όλα αυτά τα χρόνια για τον ελληνισμό της Ουκρανίας;

Η Μητέρα Ελλάδα ενήργησε ως κακιά μητριά στα παιδιά της, τα οποία έσπειρε στην περιοχή από τα πανάρχαια χρόνια, εμπλουτίστηκαν με άλλα παιδιά της που κατέφυγαν εκεί για να γλιτώσουν από το λεπίδι των Τούρκων, αλλά κι από το λεπίδι των ίδιων των Ελλήνων κατά τον εμφύλιο...

Ξέχασε η Μητέρα Ελλάδα ότι τα παιδιά της αυτά οργάνωσαν την απελευθέρωσή της στην Οδησσό, με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, και για να ικανοποιήσει τον Γάλλο "εραστή" της έστειλε στρατό το 1919 στην Κριμαία εναντίον του νεοσύστατου καθεστώτος, αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που θα ειχε αυτή η κίνηση στα παιδιά της που ζούσαν εκεί...

Αλλά και όλα τα επόμενα χρόνια τα θεωρούσε αποπαίδια, τα αποκήρυξε ως κομμουνιστισυμμορίτες, που χαλούσαν την εικόνα της στα σαλόνια της Δύσης, που διακήρυττε αυτάρεσκα ότι τάχα ανήκε! 

Τη Δύση όμως τη ρώτησε;

Γιατί η Δύση ανέκαθεν θεωρεί ότι η Ελλάς της ανήκει ως δουλικό προσωπικό, κι όχι ως ισότιμο μέλος της! Η φτωχή συγγενής που ήρθε από το χωριό και από οίκτο τη χρησιμοποιούνε σαν παραδουλεύτρα!

Και μετά έπεσε το καθεστώς της Σοβιετίας, και η Μητέρα Ελλάδα, αναγκάστηκε να υποδεχτεί με δυσφορία ορισμένα από τα παιδιά της ως "ρωσοπόντιους", όπως το '22 υποδέχτηκε τα τέκνα της της Μικρασίας ως "Τουρκόσπορους"! Αυτούς, που όπου πήγαν κι εγκαταστάθηκαν άγιασε ο τόπος από την εργατικότητά τους, την προκοπή τους, την κουλτούρα τους!

Θα φτιάξουμε τώρα από οίκτο κι από υποκριτικό "φιλότιμο", ένα μαιευτήριο!

Ένα μαιευτήριο (αν γίνει κι αυτό), για να εξοφλήσουμε το χρέος μας απέναντι στον Ελληνισμό της Ουκρανίας ως προς τι; 

Ως προς τα τόσα χρόνια που τους εχουμε εγκαταλελημένους στη μοίρα τους;

Ένα ψωρομαιευτήριο για να ανταποδώσουμε τι;

Τα εκατοντάδες σπουδαία ευργετήματα του Μαρασλή, του Βαρβάκη και τόσων άλλων ευεργετών που διέπρεψαν στην περιοχή;

Την ελευθερία μας που μας χάρισε η Φιλική Εταιρεία;

Λίγη ντροπή δε βλάπτει...