Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!




Επιτέλους! Η Λάρισα βγήκε από την αφάνεια! Έπαψε πια να είναι μια ασήμαντη επαρχιακή πόλη και απόκτησε όχι μόνο πανελλήνια, αλλά και πανευρωπαϊκή οντότητα!
Η πόλη μας, με υπερηφάνεια, συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις 5 πιο μολυσμένες πόλεις της Ευρώπης!
Και μη βιαστείτε να αντιδράσετε σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, που με τόσους κόπους κατάφερε η δημοτική αρχή της πόλης μας, γιατί η μόλυνση είναι μια παρεξηγημένη έννοια!
Μόλυνση σημαίνει πολιτισμός και ανάπτυξη!
Σημαίνει ότι οι κάτοικοι ευημερούν και έχουν τόσα πολλά αυτοκίνητα, που μποτιλιάρονται στους δρόμους! Σημαίνει ότι εν μέσω της παγκόσμιας πετρελαϊκής κρίσης, εμείς έχουμε την οικονομική ευχέρεια να μαρσάρουμε το αυτοκίνητό μας και να κορνάρουμε βρίζοντας με στεντόρεια φωνή τον μπροστινό μας, δείγμα της καλής φυσικής και ψυχικής μας κατάστασης!
Σημαίνει ότι στη Λάρισα πλέον δεν λασπώνεσαι όταν περπατάς, γιατί παντού έχουν στρωθεί τσιμέντα!
Σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη! «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», λέγανε κάποτε, «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φουγάρο από εργοστάσιο που καίει πετ-κοκ» λέμε σήμερα!
Αφήστε που δεν κινδυνεύουμε ούτε από τις πυρκαγιές, γιατί δεν υπάρχουν πια δέντρα για να καούν! Τα τελευταία δέντρα που απέμειναν γύρω από τις όχθες του Πηνειού, θα κοπούν κι αυτά σύντομα κι έτσι κανένας κίνδυνος πυρκαγιάς δε θα μας απειλεί! Οι ανόητοι πολίτες που διαμαρτύρονται για την κοπή των δέντρων, δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη αντιπυρικής προστασίας γύρω από την πόλη!
Δίκαια λοιπόν ο Δήμαρχός μας περπατά στους δρόμους της Λάρισας κορδωμένος από υπερηφάνεια, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη, σαν ενοματάρχης που επιθεωρεί την «τάξη και την ηθική» που επικρατεί στην περιοχή της διοικητικής του ευθύνης!
Αυτή η μεγάλη διάκριση όμως, δεν επιτεύχθηκε χωρίς κόπο και άρτιο σχεδιασμό!
Το ρωμαϊκό δημαγωγικό δόγμα «άρτος και θεάματα», η Δημοτική Αρχή της Λάρισας το εκσυγχρόνισε και το έκανε «φραπεδιά και σκυλάδικα», μετατρέποντας τις λιγοστές πλατείες της πόλης σε τσιμεντένιες προεκτάσεις των καφετεριών και προσκαλώντας στις διάφορες εκδηλώσεις της πόλης, χαμηλής πολιτισμικής αξίας «καλλιτέχνες» και πρωινάδικες τηλεοπτικές εκπομπές!
Όσα τσιμεντοστρωμένα τμήματα των πλατειών δεν παραδόθηκαν ακόμα στα τραπεζοκαθίσματα, γίνονται ανά τακτά διαστήματα εκθέσεις αυτοκινήτων, για να τονιστεί ίσως, το σήμα κατατεθέν της πόλης που είναι το ακινητοποιημένο από το μποτιλιάρισμα αυτοκίνητο!
«Όλοι οι δρόμοι οδηγούνε στη Ρώμη» λέγανε οι Ρωμαίοι. «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο κέντρο της Λάρισας» λένε οι Λαρισαίοι! Για το σκοπό αυτό χτίστηκαν πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, ώστε ο εξαρτημένος από το αυτοκίνητό του πολίτης, να μπορεί να πίνει ήσυχος το φραπεδάκι του στην πλατεία Ταχυδρομείου, χωρίς να μπει στο κόπο να περπατήσει πολύ! Αφήστε που έτσι, προστατεύεται και η σωματική του ακεραιότητα, γιατί όπως δεν υπάρχουν αρκετά πεζοδρόμια, αν περπατάς στην πόλη, κινδυνεύεις να σε κόψει κανένα αυτοκίνητο!
Ζούμε στην εποχή των τηλεπικοινωνιών! Και η Λάρισα μετατράπηκε σε ένα πραγματικό «δάσος κεραιών» για να μπορεί επιτέλους ο Λαρισαίος να έχει «σήμα-καμπάνα» στο κινητό του, και να μην του κάνει διακοπές όταν μιλάει. Εξάλλου είναι γνωστό ότι στο κακό σήμα των κινητών οφείλεται η φήμη που μας έχουν προσάψει οι κακοήθεις Αθηναίοι, ότι τάχα κόβουμε τα τελευταία φωνήεντα στις λέξεις όταν μιλάμε! Τώρα, αν οι κεραίες εκπέμπουν και ραδιενέργεια, που όπως λένε οι επιστήμονες επηρεάζει τον εγκέφαλο του ανθρώπου και μειώνει τη μνήμη του, αυτό είναι προς όφελος της Δημοτικής Αρχής! Με μειωμένη τη μνήμη των πολιτών, θα έχει περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής ο Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές!
Και φυσικά, αυτό το σπουδαίο έργο που έπραξε η Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να προβληθεί κατάλληλα! Για να διευκολυνθεί λοιπόν το έργο των τηλεοπτικών συνεργείων, ο Δήμαρχος προέβλεψε να υπάρχουν στην κεντρική πλατεία χώροι στάθμευσης ειδικά για τα τηλεοπτικά συνεργεία! Έτσι οι εικονολήπτες δεν θα τρέμουν μην τους γράψει η δημοτική αστυνομία κι έτσι δε θα βγαίνουν «κουνημένα» τα πλάνα του Δημάρχου όταν ποζάρει για δηλώσεις μπροστά στον τηλεοπτικό φακό!
Λάρσα, Λάρσα! Είδα πως σι κατάντσαν και λαχτάρσα!!!


Ένας (ραδι)ενεργός Πολίτης