Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ζητείται Όραμα, επειγόντως!





Εάν ζούσε ο Καποδίστριας, θα κατέθετε την ακόλουθη πρόταση:
- Επειδή η Ελλάδα αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού με τη σημαντικότερη προσφορά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, θα πρότεινε ώστε η Ελλάδα να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Πατρίδα του Πολιτισμού, να αποτελεί ουδέτερη προστατευμένη ζώνη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και να βοηθηθεί από όλες τις χώρες ώστε να μετατραπεί σε ένα απέραντο Πάρκο Πολιτισμού, Επιστημών, Καλών Τεχνών, Αθλητισμού, Φιλοσοφικού Στοχασμού, Οικολογίας και Εξευγενισμού της Ύπαρξης του Ανθρώπου. Να τελούνται μόνιμα εδώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όμως με το ήθος και την αυθεντικότητα που είχαν στην αρχαιότητα. Να εξελιχθεί με την συνεισφορά όλων η Ελλάδα ως το Πάνθεον όλων των τεχνών και των επιστημών, ένα τέλειο εργαστήριο έρευνας και προαγωγής των ανθρώπινων θετικών δυνατοτήτων, ώστε να έρχονται από όλο τον κόσμο νέοι άνθρωποι και καλλιτέχνες για να σπουδάζουν, να δημιουργούν και να εμπνέονται, από τον τόπο όπου γεννήθηκαν τα πάντα!
Ο Καποδίστριας ήταν ο αρχιτέκτονας του Συντάγματος της Ελβετίας που είναι το δημοκρατικότερο του κόσμου, και εμπνευστής της Ελβετικής Ουδετερότητας ως παγκόσμιο τραπεζικό κέντρο...

Θα μου πείτε: Τι μας λες ρε Νικόλα τέτοιες ώρες...
Όμως αν κατρακυλήσαμε τόσο χαμηλά, οφείλεται στο ότι είχαμε παντελή απουσία ενός μεγαλόπνοου Οράματος, που να μας εμπνέει και να ενεργοποιεί αυτές τις αγαθές δυνάμεις που κουβαλάμε στο Είναι μας, και που όποτε καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε, ...απλά μεγαλουργήσαμε!
Τώρα που πατώσαμε, τώρα που γκρεμίζεται αυτό το σαθρό οικοδόμημα που κάποιοι λάθρα χτίσανε και όλοι μας ασυγχώρητα ανεχτήκαμε ή και συνδράμαμε, τώρα ακριβώς είναι η ώρα να υιοθετήσουμε ένα Μεγάλο Όραμα για να αναγεννηθεί κάτι σπουδαίο από τις στάχτες μας και κάτι που να είναι αντάξιο της ιστορίας μας!