Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Η Κρίση με μια αισιόδοξη ματιά...


Μήπως τελικά η Κρίση δεν είναι Κόλαση, αλλά η επίπονη διαδρομή για να φτάσουμε στον "Παράδεισο";
Για σκεφτείτε λίγο:
- Με την Κρίση διαπιστώσαμε την ξευτίλα του πολιτικού μας συστήματος και αποκαλύφθηκε πόσο σάπιο και αντιδημοκρατικό είναι!

- Με την Κρίση ξεβρακώθηκαν όλοι οι "εθνοσωτήρες" και αποκαλύφθηκε ποιοί πραγματικά είναι και ποιές είναι οι αληθινές προθέσεις τους!

- Με την Κρίση αποκαλύφθηκαν ποιοί είναι οι πραγματικοί φίλοι μας και ποιοι οι εχθροί μας!

- Με την Κρίση, ξεθάφτηκαν οι αδυναμίες της οικονομίας μας, που είχαν σκεπαστεί κάτω από ένα παχύ στρώμα επίπλαστης ευημερίας, με το οποίο κάποιοι επίτηδες μας σκέπασαν για να μας τυφλώσουν!

- Με την Κρίση ανοίξανε τα μάτια μας και είδαμε στον καθρέφτη της ψυχής μας, χωρίς φτιασιδώματα, τον παραμορφωμένο μας εαυτό, που μπορεί αρχικά να μας σόκαρε, αλλά σιγά-σιγά ξεπερνούμε το πρώτο μούδιασμα και πλέον ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε!

- Με την Κρίση, ανακαλύψαμε τον συνάνθρωπό μας που μάς έχει ανάγκη, και ενεργοποιήσαμε τα συναισθήματα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και εθελοντική προσφοράς, που πάντα τα ενείχαμε, αλλά κείτονταν απενεργοποιημένα στα βάθη της συνείδησής μας!

- Με την Κρίση γίναμε πιο συνετοί, αρχίσαμε να εκτιμούμε τα αγαθά, να σεβόμαστε τον κόπο που απαιτείται για να αποκτηθούν, να αναζητούμε τρόπους δικής μας συμμετοχής στη δημιουργία τους!

- Με την Κρίση αποκαταστούμε σταδιακά την τραυματική σχέση μας με τη Μητέρα Γη, την οποία τόσο πληγώσαμε, και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να επανασυνδεθούμε αρμονικά μαζί της!

- Με την Κρίση διαπιστώσαμε το πολιτισμικό μας έλλειμμα, την καλλιεργούμενη υποκουλτούρα, που για χρόνια διάβρωνε τις συνειδήσεις μας, στοχεύοντας να μας μεταλλάξει σε υπανθρώπους, χωρίς συναισθήματα, χωρίς αισθητική, χωρίς ανεξάρτητη και δημιουργική σκέψη!

- Με την Κρίση, διαφάνηκαν όλα τα κακώς κείμενα στους θεσμούς μας, στην οργάνωση της κοινωνίας μας, στις σχέσεις πολίτη και κράτους!

- Με την Κρίση αρχίσαμε να μιλάμε για πραγματική Δημοκρατία, να επανανακαλύπτουμε μία-μία τις Αρχές της και την ουσία της, να γεννιέται μέσα μας και να δυναμώνει το αίτημα να την ξαναποκτήσουμε!

Μήπως τελικά με την Κρίση, ίσως καταφέρουμε να ξαναγίνουμε πραγματικοί Έλληνες, με την πολιτισμική και πανανθρώπινη έννοια του όρου, δηλαδή να αποκτήσουμε και πάλι Ελληνική Παιδεία η οποία ενέχει τις τρεις βασικές ποιότητες του Έλληνα Ανθρώπου: την Φιλοσοφία, την Φιλοκαλλία και την Φιλοπατρία;;;