Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες διαπιστώνουν καθημερινά, ότι το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα είναι τόσο σάπιο, διεφθαρμένο και αντιδημοκρατικό, που χρειάζεται ριζική αλλαγή σε όλες του τις δομές!

Η σκέψη μας όμως, δυστυχώς, είναι ακόμη εγκλωβισμένη στις πρακτικές που χρησιμοποιεί το πανούργο Σύστημα του Κυνοβολευτισμού* για να αυτο-αναπαράγεται, και αναζητούμε λύσεις σε μηχανισμούς (όπως οι εκλογές), που είναι ειδικά προσαρμοσμένες στα μέτρα του Συστήματος, ώστε να μην του προκαλούν προβλήματα στην λειτουργία του, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας!

Σπουδαίοι εκλογομάγειροι και εξειδικευμένοι καλπονοθευτές, επινόησαν ένα εκλογικό σύστημα που δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για να αλλάξει κάτι. Αν κάποιος διαφωνεί με το πολιτικό σύστημα (κι όπως φαίνεται, διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού), είτε λευκό ψηφίσει, είτε άκυρο, είτε απέχει συνειδητά από τις εκλογές, το εκλογικό σύστημα είναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε να παρακάμπτει αυτή τη λαϊκή έκφραση και να βγάζει μειοψηφική κυβέρνηση, όσο ισχνή κι αν είναι αυτή η μειοψηφία! Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες εκλογές, το κυβερνών κόμμα δεν πήρε παραπάνω από 18% αν ανάγουμε τις ψήφους που έλαβε στο σύνολο των ψηφοφόρων, αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε!

Το όλο σκηνικό είναι καλά στημένο, ώστε να μοιάζει ως δήθεν "δημοκρατικό" και δήθεν "φιλελεύθερο", που τάχα βασίζεται στην "ελεύθερη βούληση" του "κυρίαρχου λαού"! Ενός λαού τόσο "ελεύθερου" και τόσο "κυρίαρχου", όσο του επιτρέπει η πλύση του εγκεφάλου που του γίνεται ύπουλα και μεθοδικά! Η καλλιέργεια της νοοτροπίας αγέλης και ο πνευματικός ευνουχισμός του ανθρώπου, ξεκινάει ακόμα από τις πιο τρυφερές ηλικίες, με το εφαρμοζόμενο σύστημα "Παιδείας", το οποίο σταδιακά και μεθοδικά μας μυεί στην τυποποιημένη και ελεγχόμενη σκέψη και στην δουλική υποταγή στα άτυπα εξουσιαστικά κέντρα. Η μύηση συνεχίζεται και ολοκληρώνεται ακόμη και μετά την ενηλικίωση του ανθρώπου, με την πολύτιμη συμβολή των στρατευμένων να υπηρετούν τα δόλια συμφέροντα του Συστήματος ΜΜΕ, την απαξίωση των θεσμών και των ηθικών αξιών, την προβολή της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, ως όχι απλά ανεκτές, αλλά ως «καταξιωμένες» κοινωνικές συμπεριφορές, με τελικό σκοπό να δημιουργηθεί ένα γενικευμένο συναίσθημα συνενοχής στο λαό (τύπου: "μαζί τα φάγαμε"), που λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάθε επαναστατική διάθεση, αλλά και σκέψη!

Σας είπα, το Σύστημα είναι πανούργο…. όμως (ευτυχώς!), δεν είναι παντοδύναμο!

Τουλάχιστον όχι τόσο, όσο φαντάζει στα φοβισμένα μάτια μας! Το γεγονός ότι κάποιοι του ξεφύγαμε και κάνουμε σκέψεις σαν κι αυτές που διαβάζετε τώρα, και τις μεταλαμπαδεύουμε και σε άλλους πολλούς, αποκαλύπτει την αδυναμία του! Κάποιοι είχαμε το θάρρος να σηκώσουμε το κεφάλι μας για να κοιτάξουμε κατάματα το Σύστημα και τότε καταλάβαμε, ότι τα «μαύρα τέρατα» που βλέπαμε να απειλούν ότι θα μας κατασπαράξουν αν τους αντισταθούμε, δεν είναι παρά οι γιγάντιες σκιές βρωμερών και θρασύδειλων αρουραίων, που μπορούμε να τους λιώσουμε με τη μπότα μας, αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους ανυπόστατους φόβους μας!

Η κατάστασή μας προσομοιάζει με αυτή που περιγράφει ο άγιος Όμηρος στη ραψωδία Ι της Οδύσσειας! Είμαστε εγκλωβισμένοι, όπως ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του, στη σπηλιά του παντοδύναμου και τρομερού Κύκλωπα Πολύφημου! Κι όμως, αυτό το φοβερό τέρας, θα το νικήσει ο πολυμήχανος Οδυσσέας, αφού του συστήθηκε με το όνομα Κανένας! (Είναι τυχαίο άραγε, ότι ο Κανένας αναδεικνύεται και σήμερα ως «ο καταλληλότερος πρωθυπουργός», στις δημοσκοπήσεις);;;



Στις επικείμενες εκλογές (όποτε κι αν συμβούν), θα πρέπει να γίνει η μεγάλη ανατροπή του ισχύοντος σάπιου πολιτικού συστήματος, μέσα στο οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι! Κανένα κόμμα από αυτά που κινούνται στα πλαίσια του Συστήματος, δεν είναι σε θέση να μας απαλλάξει από την πολυδιάστατη οικονομική, πολιτική, κοινωνική και κυρίως πολιτισμική κρίση και παρακμή, που βιώνει η κοινωνία μας και που σαν τη λάβα εξαπλώθηκε στην Ελλάδα κατακαίοντας τα πάντα, αργά, ύπουλα και ανεπαίσθητα, εδώ και δεκαετίες!

Η πρόταση που καταθέτω δημόσια, είναι πολύ συγκεκριμένη και ίσως η μόνη που μπορεί να δώσει οριστική και ριζική λύση στο πρόβλημα:

Στις επικείμενες εκλογές (όποτε κι αν προκύψουν), θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα Συνδυασμός Πατριωτικής Αναγέννησης (όχι κόμμα, με την γνωστή ως τώρα έννοια), που θα έχει δύο μοναδικούς σκοπούς:

1) Να συγκροτήσει μια Συνταγματική Επιτροπή από Έλληνες αναγνωρισμένου κύρους, με αποδεδειγμένο ήθος στην πορεία της ζωής τους, με υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεδομένη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, για να συντάξουν μια ολοκληρωμένη πρόταση Νέου Συντάγματος, που θα αντικαταστήσει το παλιό διάτρητο Σύνταγμα του Κυνοβολευτισμού, που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί το υπάρχον σάπιο, ολιγαρχικό, οικογενειοκρατικό και φαυλοκρατικό πολιτικό σύστημα! Η πρόταση αυτή, όταν ολοκληρωθεί θα τεθεί στην έγκριση του σώματος των πολιτών με δημοψήφισμα.

Προσοχή! Δε μιλάμε για μια απλή αναθεώρηση του υπάρχοντος Συντάγματος, όπως προτείνουν (μετά από χίλιες πιέσεις) τα άλλα κόμματα, δηλαδή ένα καλλωπιστικό φτιασίδωμα του ισχύοντος κουρελιασμένου Συντάγματος, που δεν αλλάζει όμως την ουσία του, η οποία δεν είναι άλλη από τη στήριξη του κατάπτυστου πολιτικού συστήματος! Μιλάμε για ένα εξολοκλήρου Νέο Σύνταγμα, βασισμένο στις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, που να διασφαλίζει:

- την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και σε όλες τις μορφές εξουσίας,

- τη διαφάνεια της πολιτικής ζωής,

- τη συχνή και αδιάβλητη λογοδοσία των αξιωματούχων στο ίδιο το λαό,

- τη διάκριση και την ανεξαρτησία των εξουσιών (νομοθετική – εκτελεστική – δικαστική),

- την ισηγορία και την ελευθερία της έκφρασης,

- την ισονομία και την απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης.

Κι όλα αυτά στο Νέο Σύνταγμα, δεν θα αποτελούν κενά γράμματα και κούφια λόγια όπως σήμερα, αλλά εγγυημένες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του νέου πολιτικού συστήματος!



2) Να συγκροτήσει μια προσωρινή υπηρεσιακή κυβέρνηση, από αναγνωρισμένης αξίας και ηθικής ακεραιότητας προσωπικότητες, η οποία θα διαχειριστεί τα τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας του κράτους, για το μικρό χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία το Νέο Σύνταγμα.



Αυτή είναι, κατά την άποψή μου, η μόνη ομαλή μετάβαση σε ένα καινούριο, πραγματικά δημοκρατικό, πολιτικό σύστημα, που τόση ανάγκη έχει ο τόπος!









­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_________________________________

*Κυνοβολευτισμός: Από το Κύων (= σκύλος) + βολεύω, δηλαδή το πολιτικό σύστημα που βολεύει τα –σύμφωνα με την Παγκάλεια ρήση- κοπρόσκυλα! Επομένως, αυτή είναι η σωστή ορθογραφία της λέξης, γιατί περιγράφει επακριβώς το περιεχόμενο του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος!