Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Cafe "Maximal" - Διηγήματα

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε το πρώτο μου λογοτεχνικό βιβλίο σε μορφή pdf, με ιστορίες από τη ζωή μου στην Ουκρανία.

Το Café “Maximal” αποτελεί την πρώτη μου λογοτεχνική απόπειρα και πηγάζει από την επιτακτική ανάγκη που ένιωσα να συγκεντρώσω και να καταγράψω μνήμες και βιώματα εκείνης της εποχής, πριν χαθούν οριστικά μέσα στη λήθη του ανελέητου χρόνου, που με μανία πασχίζει να τα ξεθωριάσει
Είναι μια συλλογή ομόκεντρων διηγημάτων, που με κοινό σημείο αναφοράς το ελληνικό καφεστιατόριο “Maximal”, προσπαθεί να περιγράψει τη ζωή και τους ανθρώπους στο Κίεβο, να επικεντρώσει στην προσωπικότητα ορισμένων θαμώνων του “Maximal” και να διασώσει από τη λήθη μερικές μαγικές στιγμές που έζησα με την παρέα μου.
Από αυτή την άποψη, το Café “Maximal” έχει ταυτόχρονα αυτοβιογραφικό, λαογραφικό και ηθογραφικό χαρακτήρα. Είναι γραμμένο σε γλώσσα απλή, χειμαρρώδη και με μεγάλες δόσεις έξυπνου χιούμορ και αυτοσαρκασμού.
Όλα αυτά τα στοιχεία κάνουν το βιβλίο να διαβάζεται ευχάριστα.

2 σχόλια:

Γοργίας Λαρισαίος, όχι ο Λεοντίνος είπε...

Μπράβο Νίκο, μόλις το κατέβασα και το κοίταξα φευγαλέα, είναι όπως το περιγράφεις.....
Η εντύπωση μου είναι: Ημερολόγιο περιηγητού με στοιχεία ευτράπελης διαμονής που προσφέρει απλόχερα ζεστό μηδίαμα αλλά και άφθονο γέλιο κατά συναντίληψη.
Όσοι το κατεβάσουν να βάλουν επέκταση .pdf στο όνομα του αρχείου Cafe _Maximal_ - Διηγήματα ή να κάνουν file rename ως Cafe _Maximal_ - Διηγήματα.pdf Καλή ανάγνωση !!

mariapapadopoulou είπε...

Συγχαρητήρια αγαπητέ Νίκο!
Αν θέλεις κανόνισε και ερχόμαστε σαν Σύλλογος να σου κάνουμε βιβλιοπαρουσίαση -οποιαδήποτε στιγμή.

Θυμήθηκα ότι το αναλογιζόσουν από φοιτητής, και χάρηκα που αποφάσισες να το γράψεις. Καλή ιδέα και το εξώφυλλο!