Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ: ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ;Το ζήτημα κακώς τίθεται ως δίλημμα:
Ή ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ (δηλαδή αναγνωρίζουμε τη νομιμότητα και την ηθική βάση του χρέους, αλλά αδυνατούμε να πληρώσουμε),
Ή ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ (δηλαδή αναγνωρίζουμε, πάλι, τη νομιμότητα και την ηθική βάση του χρέους, και συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακόμη και με ζωτικούς μας πόρους, χωρίς τελειωμό)!

Η λύση στο ζήτημα είναι μονόδρομος, με τις όποιες συνέπειες (που σίγουρα, δεν θα είναι βαρύτερες από τις συνέπειες των δύο προηγούμενων "λύσεων"):

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ,
ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ!

Όσο δε χρεοκοπούμε (δηλαδή δηλώνουμε ικανοί να πληρώσουμε αυτό το τεράστιο χρέος), η κυβέρνηση που έγινε ανδρίκελο των πιστωτών μας, θα μας ξεζουμίζει για να δώσει τα λεφτά στους τοκογλύφους-πιστωτές μας, χωρίς να έχουμε ποτέ καμία ελπίδα ανάκαμψης, λόγω της ολοένα και βαθύτερης ύφεσης στην οποία πέφτουμε. Επίσης, όπως ήδη όλοι διαπιστώνουν, το χρέος διαρκώς μεγαλώνει αντί να μικραίνει, καθώς οι όροι του δανεισμού μας είναι τοκογλυφικοί και δεν επιτρέπουν καμία προοπτική ανάπτυξης!

Άν όμως δηλώσουμε ότι δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε το χρέος, όχι μόνο γιατί δεν μπορούμε, αλλά γιατί (όντως!) είναι απεχθές και τοκογλυφικό, -άρα ανήθικο και παράνομο-, τότε θα απαλλαγούμε από ένα μεγάλο βάρος, που είναι βραχνάς στο λαό μας και στο μέλλον μας! Και δε θα είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο, που χρησιμοποίησε ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, αυτά τα επιχειρήματα σε ανάλογες περιπτώσεις! Υπάρχουν αρκετά άλλα παραδείγματα χωρών, με πιο πρόσφατο αυτό της Ισλανδίας (που σκοπίμως τα ΜΜΕ αποσιωπούν πως εξελίσσεται εκεί η κατάσταση, μετά το μεγάλο ΟΧΙ που είπαν στους τοκογλύφους)!

Η αλήθεια είναι ότι και στις τρεις περιπτώσεις μας περιμένουν δύσκολες μέρες!

Όμως στις δύο πρώτες, δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας, αντιθέτως βυθιζόμαστε όλο και πιο βαθιά στο τέλμα, και είναι λύσεις που θίγουν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ,
ενώ η τρίτη, δείχνει ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ, και υπάρχει σημαντική πιθανότητα - αν διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και πρωτίστως αν απαλλαγούμε από το αμαρτωλό υφιστάμενο πολιτικό σύστημα που τα παρήγαγε και εξακολουθεί να τα αναπαράγει - να ανακάμψουμε σχετικά σύντομα και εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, -που ούτε λίγα είναι, ούτε ευκαταφρόνητα-, να πιάσουν τόπο οι θυσίες μας και οι προσπάθειές μας!
Βέβαια αυτή τη γενναία απόφαση δεν μπορεί να την πάρει ούτε ο Γιωργάκης, ούτε ο Αντωνάκης, που μοιράζονται τους ρόλους του "κακού μπάτσου" και του "καλού μπάτσου", γιατί είναι δουλοπρεπείς εντολοδόχοι των ίδιων αφεντικών!
Ούτε βέβαια και τα άλλα κόμματα του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί τόσα χρόνια μας απέδειξαν περίτρανα την ανικανότητά τους και την έμμεση ή άμεση συνευθύνη τους στη διαμόρφωση αυτής της δεινής κατάστασης!
Χρειαζόμαστε λοιπόν, εντελώς νέους πρωτοποριακούς πολιτικούς σχηματισμούς, που να αναδυθούν μέσα από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού και να διαθέτουν άφθαρτα και άξια στελέχη, με ήθος, ικανότητες, τόλμη και αποφασιστηκότητα για να βγάλουν την πατρίδα από το τέλμα!
Μένει να αποδείξει άμεσα ο λαός μας, αν έχει ή όχι αυτή την ικανότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: