Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ

Το κείμενο αυτό είναι αφιερωμένο σε όσους νέους μας σκέφτονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μας, για να βρούν μια καλύτερη (όπως νομίζουν) επαγγελματική καριέρα στην ξενιτειά...


Θέλω να τους πω, πως όλα τα λούσα της ξενιτειάς είναι ματαιότητες, γιατί στερούνται ουσίας, αφού "...απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς"!

Ο Έλληνας είναι ταξιδευτής, αρέσκεται να εξερευνά το καινούριο και να δοκιμάζει το προκλητικό...

Αλλά σαν τον Οδυσσέα, πάντα ΠΡΕΠΕΙ να γυρίζει στην "φτωχική", φαινομενικά, Ιθάκη, αφήνοντας πίσω του υποτιθέμενους "παραδείσους", -αλλά στην πραγματικότητα φρικτές κολάσεις- όπως το νησί των Σειρήνων, το νησί των Λωτοφάγων, την Κίρκη, την Καλυψώ, τη Ναυσικά..., που αλλοιώνουν το Είναι του και την Ταυτότητά του!

Αφού περιπλανηθεί στη Βαρβαριά και γεμίσει τη φαρέτρα του με πλούσιες εμπειρίες, οφείλει να γυρίσει και να διεκδικήσει την Ιθάκη Του, να την ξεβρωμίζει από τους Μνη(μονι)στήρες, που διασκορπούν το βιός του και προσπαθούν να ατιμάσουν τη γυναίκα του!

Αυτό είναι το υπέρτατο Χρέος και η μόνη Ελπίδα ταυτόχρονα, του κάθε πραγματικού Έλληνα!

Ας μην προδώσουμε για άλλη μια φορά την πατρίδα μας, όπως στις δεκαετίες του '50 και του '60, που για λίγα παραπάνω μάρκα ή για λίγα δολάρια, κάποιοι συμπατριώτες μας "αναστήσανε" με τον ιδρώτα τους και το μυαλό τους ξένες πατρίδες, και ταυτόχρονα άθελά τους θάψανε μισοζώντανη τη δική τους πατρίδα, στερώντας της την ικμάδα τους και τη δημιουργηκότητά τους...

Ας διδαχτούμε από το παρελθόν κι ας επιΜΕΙΝΟΥΜΕ με πείσμα και φιλοπατρία ΕΔΩ, να παλαίψουμε για την Ανάσταση της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ Πατρίδας!

Και τότε θα δείτε πως τίποτα δε συγκρίνεται με το υπέροχο συναίσθημα της πληρότητας που θα νιώσουμε, επιτελώντας το Ηθικό Χρέος μας απέναντι στην Πατρίδα, ανεξάρτητα με το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα!

Ας μην πέσουμε στη φενάκη της πιο πλούσιας και πιο βολεμένης ζωής, γιατί αυτή η ζωή δεν είναι πάντα η καλύτερη... Ειδικά όταν στερείται τιμής κι επισκιάζεται με τη ρετσινιά του ριψάσπη και του φυγόμαχου...

Ας μείνουμε και ας διεκδκήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα! Και να είστε βέβαιοι ότι αν το θέλουμε πραγματικά πολύ, τότε θα το πετύχουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: